Reeder Teknoloji Kimdir?

reeder-teknoloji

Reeder Teknoloji


2010 yılında kurulan ve şu an Türkiye’nin önde gelen yerli akıllı telefon üreticilerinden biri olan Reeder Teknoloji, yeni nesil teknoloji ürünleri geliştirmek amacıyla yola çıktı. Son üç yılda elde ettiği büyüme, toplam satış hasılatını bileşik bazda yüzde 98 artırdı.

Reeder Teknoloji, e-kitap okuyucu ile başladığı teknoloji üretim yolculuğunu tabletlerden akıllı saatlere, robot süpürgelerden akıllı telefonlara kadar genişletti. Son olarak, LED TV üretimine de adım attı.

Reeder, teknolojiden elde ettiği geliri son 3 yılda 4 kat büyüttü

Tüm başarılı girişimlerin temelinde bir hayalin olduğunu ve şirketin temellerini “Bilginin herkese eşit mesafede olduğu bir dünya” hayali ile attıklarını belirten Reeder Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Uygar Saral, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Samsun’da, Anadolu insanının özverisi ve emeği ile 13 yıl önce başladığımız yolculuğumuzda yine bu toprakların insanıyla emin adımlarla ilerliyoruz. Hedef kitlemizin olduğu her yerde müşterilerimizin yanında olmaya özen gösteriyoruz. Sadece teknoloji satan bir marka olmaktan öteye geçip, satış sonrası da ürünlerimizin arkasında oluyoruz.  Bugün geldiğimiz noktada akıllı telefon pazarında yüzde 6,5’lik pazar payımızı da hızla artırmaya kararlıyız. Bunun yanı sıra yakın zamanda heyecanla LED TV üretimine de başladık.

Reeder Teknoloji’nin, yerli bir marka olarak akıllı telefon pazarında miktarsal pazar payı ile son iki yılda öne çıktığını belirten Saral, şu değerlendirmede bulundu:

Bugün akıllı telefonlar, her geçen gün genişleyen model ailesiyle, artan kamera sayılarıyla, büyüyen hafızaları ve güçlenen işlemcileriyle karşımıza çıkıyor. Neredeyse hemen hemen herkesin cebinde görmeye başladığımız akıllı telefonların yalnızca özellikleri değil fiyatları da her geçen gün yukarı yönlü bir eğilim gösteriyor. Reeder’ı diğer markalardan ayıran en büyük özelliği ise bu topraklardan çıkan yerli bir marka olmasının yarattığı maliyet avantajı.

Diğer yandan geride bıraktığımız pandemi, tüm dünyada yerelin önemini artırdı. Reeder olarak bu eğilimin de avantajını yaşadığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Hasılat bazında yıllık bileşik büyüme oranımız son 3 yıl için yüzde 98 oldu. Tüm bunların etkisi ile toplam ciromuz 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 108,87 artışla 942,8 milyon TL’ye çıktı. Bu yılın Mart ayı itibariyle 378,9 milyon TL olan ciromuzun yüzde 98,22’sini cep telefonu, kalanını ise tablet ve akıllı saat oluşturuyor. Satışlarımızın telefon ağırlıklı olmasının temel sebebi ise piyasadan gelen talep ve maliyet avantajının diğer ürünlere göre daha yüksek olması.

Akıllı telefon üreticileri içinde Ar-Ge Merkezi olan tek marka

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ballıca Kampüsü içinde bulunan Ar-Ge Merkezi ile dikkat çeken ve akıllı telefon üreticileri arasında özel bir konuma sahip olan Reeder Teknoloji, son gelişmeleri paylaştı. Şirketin CEO’su Saral, yaptığı açıklamada, 2022 yılında faaliyete geçen yeni üretim tesisleri ve tamamlanan AR-GE Merkezi ile kapasitelerini büyük ölçüde artırdıklarını ve yeni ürün kategorilerini üretebilecek duruma geldiklerini belirtti.

Saral ayrıca, ürün yelpazesine son eklenen LED televizyonlar hakkında da bilgi verdi. Ürünlerin yüksek hassasiyetle üretildiğini ve gelişmiş makinelerle deneyimli personel tarafından üretildiğini vurguladı. Şirketin hedefinin sadece teknolojiyi değil, aynı zamanda insan hayatını da iyileştirmek olduğunu söyledi.

Reeder Teknoloji, teknolojik cihazların hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu kabul ederken, doğaya, yaşama ve çocuklara dokunmadan gelişmenin mümkün olmadığını da unutmuyor. Bu bağlamda, 2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle “Kızlar Kodlar” projesini hayata geçirdiklerini belirtti. Bu proje aracılığıyla, toplumda kadınların rolü hakkında farkındalık yaratmayı amaçladıklarını ve kız çocuklarına ücretsiz kodlama eğitimleri sunduklarını açıkladı. Ayrıca, öğrencilere Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik disiplinlerini bütünleşik olarak ele alan “STEAM” eğitimini reelab.com.tr eğitim portalı üzerinden sağladıklarını da ekledi.

Daha Fazlası İçin Tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

En Başa Dön